Menu
EUR

Voor het opvullen en dichten van oneffenheden in muren

Muurvuller is een veelgebruikt middel voor het dichten van gaten in muren en wordt vaak als voorbereidend werk gezien wanneer je een muur een nieuw kleurtje wil geven. Door het gebruik van een muurvuller kan je eenvoudig gaten, scheuren en andere oneffenh

5 Producten
Toon:
Zwaluw Den Braven Plasterboard Filler
Zwaluw Den Braven
Plasterboard Filler
Zwaluw Den Braven Plasterboard Filler is een ultra lichtgewicht gebruiksklare vu...
4,88 4,03
 
Soudal Soudafill Light 310ml
Soudal
Soudafill Light 310ml
Hoogwaardige reparatiekit voor het vullen en afdichten en krimpvrij herstellen o...
4,78 3,95
 
Frencken Filler 0807 Pot 900ml Wit
Frencken
Filler 0807 Pot 900ml Wit
Een gebruiksklaar en hoogwaardig vul- en egalisatiemiddel voor het vullen van dr...
10,59 8,75
 
Bolivia Professional Acryl Rapid Plamuur
Bolivia Professional
Acryl Rapid Plamuur
Zeer snelle reparatieplamuur op waterbasis van Bolivia Professional. De Acryl Pl...
11,25 9,30
 
Bolivia Professional Muurvulmiddel 1kg
Bolivia Professional
Muurvulmiddel 1kg
Zeer snel drogende reparatieplamuur op waterbasis voor het glad maken van oneffe...
11,80 9,75
 
Toon 1 - 5 van 5

Muurvuller kopen? Voor het dichten van gaten in muren.

Zodra je thuis gaat klussen of verbouwen kom je altijd wel gaten tegen in de muur, dit ziet er niet fraai uit en die wil je natuurlijk zo snel mogelijk gedicht hebben zodat jouw muur er weer glad en strak uitziet. Een goede muurvuller biedt daarbij een perfecte, snelle en onzichtbare oplossing om jouw muur er weer als nieuw uit te zien. Bij KitXpert vind je een breed assortiment aan diverse muurvullers zodat je grote of kleine gaten en spachtelputz of stucwerk netjes kan herstellen.

Wat is een muurvuller?

Een muurvuller is een vulmiddel wat eruit ziet als een soort pasta wat je kan gebruiken om scheuren, gaten en oneffenheden in muren op te vullen en te repareren. Muurvuller is een pasteus middel die je aanbrengt om muren weer vlak en egaal te maken voordat je een muur gaat schilderen, zo laat je gaten en scheuren verdwijnen en ziet je muur er na het uitharden en schilderen er weer als nieuw uit. Muurvuller is vaak op basis van acrylaat en ziet er na uitharding en schuren net uit als een stuk muur, waardoor je de muurvuller en reparatie niet meer ziet zitten.

Wanneer gebruik je een muurvuller?

Het woord zegt het eigenlijk al, een muurvuller wordt gebruikt om muren te vullen. Om precies te zijn worden daar gaten, scheuren en oneffenheden mee bedoeld zodat de muur na het opvullen er strak en egaal uitziet. Een muurvuller gebruik je dus eigenlijk ter voorbereiding op het schilderen van een muur, voordat je namelijk een muur gaat schilderen of behangen is het van belang dat een muur wordt behandeld en ongelijkheden in de muur worden glad gestreken. Daarnaast kan je een muurvuller gebruiken om niveauverschillen in muren te corrigeren. Denk aan het repareren van deuken of egaliseren van ongelijkheden. Als laatste wordt een muurvuller gebruikt om beschadigde hoeken van muren te repareren. Het komt regelmatig voor dat je met een voorwerp[ langs een hoek van een muur komt waardoor er een stukje afbreekt. Met een muurvuller kan je dit repareren door muurvuller aan te brengen en dit te modelleren naar hoe de rest van de hoek van de muur eruit ziet.

Hoe gebruik je een muurvuller?

Het gebruik van een muurvuller is relatief eenvoudig en vrijwel iedereen kan met een muurvuller overweg. Wel heb je een aantal dingen nodig en zijn er wat tips die we graag mee willen geven bij het gebruiken van een muurvuller. Zo kan jij jouw klus nog eenvoudiger en sneller klaren. Wijadviseren om tijdens het vullen van gaten in muren het volgende te gebruiken:

 • Muurvuller.
 • Plamuurmes.
 • Schuurpapier.
 • Reinigingsdoekjes.
 • Muurverf.

Nu je de juiste gereedschappen hebt om een muurvuller te gebruiken, gaan we uitleggen hoe je en muurvuller op de juiste manier gebruikt. We leggen het je stap voor stap uit:

 1. Zorg ervoor dat je ondergrond droog, vet- en stofvrij is. Blaas bijvoorbeeld een keer goed in een geboord gat wat je gaat vullen zodat er geen stof in zit. Wanneer er stof in het gat zit gaat de muurvuller daaraan hechten en kan je het na droging er vaak zo uittrekken.
 2. Breng wat muurvuller aan op een grotere maat plamuurmes, zo kan je handig kleinere hoeveelheden muurvuller pakken met een kleiner plamuurmes voor een betere verdeling en preciezere toepassing. 
 3. Pak vervolgens met een klein plamuurmes telkens een kleine hoeveelheid en druk de muurvuller in het gat of de scheur in de muur en strijk overtollig vulmiddel glad met het plamuurmes. Mocht het nog wat bol staan dan is dat geen probleem.
 4. laat de muurvuller volledig drogen, na het drogen schuur je het muuroppervlak op en rond het vulmiddel volledig glad en egaal met een fijn schuurpapier. Zo verwijder je eventueel ook scherp overgebleven randen. 
 5. Veeg het overgebleven stof weg en je kan gaan starten met het schilderen van je muur! Indien nodig kan je voor het verven nog een primer aanbrengen. 

Hoe vul je grote gaten in een muur?

Kleine gaatjes als schroef- en boorgaten zijn eenvoudig om met een muurvuller af te werken, bij grote gaten in een muur vereist dat wel een iets andere aanpak. Het is namelijk belangrijk dat je bij grote gaten meerdere lagen aanbrengt. Dit is nodig omdat je bij het aanbrengen van een te grote en dikke laag de muurvuller niet de kans krijgt om van binnen goed uit te harden, daarnaast loop je bij meerdere lagen minder kans op scheuren wanneer de muurvuller iets krimpt tijdens het uitharden.

Hoe lang moet muurvuller drogen?

De droogtijd van een muurvuller is afhankelijk van het type muurvuller dat je gebruikt en hoe dik de laag is die je aanbrengt. Breng je normale lagen aan zoals voorgeschreven door de fabrikant dan hebben we hier wat droogtijden van verschillende muurvullers op een rijtje gezet:

 1. Anker Stuy Ankocryl Snelpamuur: circa 30 minuten, overschilderbaar na 1 a 2 uur.
 2. Bolivia Acryl Rapid plamuur: circa 1 a 2 uur, ook overschilderbaar na deze tijd.
 3. Zwaluw Plasterboard filler: overschilderbaar en schuurbaar na circa 24 uur.

Muurvuller met korrel

Een muur met korrel is vaak een muur waar spachtelputz op aangebracht is, dit wordt ook wel vaak spackwerk, muur met korrel of genoemd en kan je op verschillende manieren repareren met een muurvuller. Vanwege de korrel die op de muur zit gaat dat wel iets anders dan bij een gladde muur. In dit geval heb je eigenlijk twee opties:

 1. Muur vullen met een gewone muurvuller: Je kan hiervoor prima een standaard muurvuller gebruiken. Hiervoor adviseren wij wel om ook een kwast erbij te gebruiken. Je brengt de muurvuller gewoon aan zoals bij een gladde muur, alleen zal je dit wel blijven zien wanneer je het niet bewerkt. De kwast kan je nou gebruiken om hetzelfde effect te maken als de rest van de muur. Dit doe je door met de kwast lichtjes de muurvuller aan te stippen. Door dit te doen camoufleer je als het ware de reparatie en zal je bijna niet meer zien dat er een reparatie heeft plaatsgevonden.
 2. Muur vullen met een muurvuller met korrel: De andere optie is een acrylaatkit of muurvuller met korrel te gebruiken, een voorbeeld hiervan is de Zwaluw Stuc-o-Seal of de Seal-it Spac-Cryl. Dit zijn beide acrylaatkitten met een korrel die je perfect kan gebruiken als muurvuller, doordat er al een korrel in zit hoef je dus verder niks anders te doen dan het product aan te brengen.
Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »