Menu
EUR

Secondelijmen van professionele kwaliteit

Secondelijm, ook wel superlijm of snellijm genoemd, is een kleurloze lijm op basis van cyanoacrylaat. De naam secondelijm komt door de sterke lijmverbinding die binnen enkele secondes na aanbrengen plaatsvindt.

7 Producten
Toon:
TEC7 Super Secondelijm
TEC7
Super Secondelijm
Tec7 Super is snel hardende lijm op cyanoacrylaat basis. De lijm kenmerkt zich d...
5,42 4,48
 
Frencken CA Active Secondelijm (Set)
Frencken
CA Active Secondelijm (Set)
Frencken set met krachtige secondelijm en aktivator. CA Active is een secondelij...
16,34 13,50
 
Griffon Secondelijm Flacon 20 gram
Griffon
Secondelijm Flacon 20 gram
Griffon secondelijm is en professionele vloeibare secondelijm voor het zeer snel...
15,67 12,95
 
Griffon Max Repair Extreme 20 gram
Griffon
Max Repair Extreme 20 gram
Max Repair Extreme is een extreem sterke reparatielijm voor extreme uitdagingen....
8,77 7,25
 
Soudal Cyanofix 84A 3gr
Soudal
Cyanofix 84A 3gr
Soudal Cyanofix is een secondelijm die zich door de hoge kleefkracht en snelle d...
4,54 3,75
 
Griffon Power Glue Gel Control 3 gram
Griffon
Power Glue Gel Control 3 gram
Griffon Secondelijm Glue Gel Control is een super snelle, extreem sterke en vloe...
4,05 3,35
 
Griffon Power Glue Gel 3 gram
Griffon
Power Glue Gel 3 gram
Griffon Power glue Gel secondelijm is een drupvrije secondelijm die kort corrige...
4,84 4,00
 
Toon 1 - 7 van 7
Secondelijmen van professionele kwaliteit

Professionele secondelijm | binnen enkele secondes een sterke lijmverbinding!

Secondelijm, ook wel superlijm of snellijm genoemd, is een kleurloze lijm op basis van cyanoacrylaat. De naam secondelijm komt door de sterke lijmverbinding die binnen enkele secondes na aanbrengen plaatsvindt. Secondelijm wordt vooral gebruikt bij gladde ondergronden, zoals glas, harde en zachte kunststoffen, keramiek, metaal, papier, polystyreen schuim, steen, voorbehandeld (gelakt of geschilderd) hout en rubbers. 

Waar gebruikt u secondelijm voor?

Zoals eerder benoemd heeft secondelijm een supersterke lijmverbinding binnen enkele secondes. Secondelijm kan gebruikt worden voor alle gladde ondergronden, zoals glas, harde en zachte kunststoffen, keramiek, metaal, papier, polystyreen schuim, steen, voorbehandeld (gelakt of geschilderd) hout en rubbers. Het is raadzaam om secondelijm alleen te gebruiken bij gladde ondergronden en niet bij niet-poreuze ondergronden, omdat secondelijm een dunne vloeibare substantie is wat niet geschikt is voor niet-poreuze ondergronden. Als u secondelijm wel gaat gebruiken bij niet-poreuze ondergronden, zult u snel merken dat de lijm slecht hecht op de ondergrond. Mocht u secondelijm toch willen gebruiken voor uw niet-poreuze ondergrond, dan adviseren wij u secondelijm te gebruiken met een aktivator, zoals de Frencken Ca Active.

Secondelijm kan ook gebruikt worden voor het opvullen van kleine kiertjes of gaatjes, dit is mogelijk omdat secondelijm transparant uithardt. Bovendien wordt secondelijm soms ook gebruikt om voorwerpen te beschermen of te laten glanzen. Hiervoor wordt dan een dunne laag secondelijm aangebracht op een bepaald voorwerp, wat resulteert in een glanzende en beschermende laag. Verder is secondelijm vochtbestendig, waardoor het toepasbaar is op vrijwel alle materialen. Tot slot kan secondelijm temperaturen verdragen van -30°C tot +100°C. 

Hoelang moet secondelijm drogen?

Enkele secondes na het aanbrengen van secondelijm is er al een lijmverbinding, maar om voor een sterkere lijmverbinding, adviseren wij om de secondelijm minimaal 2 minuten te laten hechten. Let er wel op dat de secondelijm pas na 24 uur volledig uitgehard is. Het is dus raadzaam als u voor die tijd de gelijmde objecten/ondergronden niet moet belasten, zodat u het gewenste resultaat behaald! 

Secondelijm op de huid

Uw eigen veiligheid is natuurlijk het belangrijkste wat er is. Daarom is het raadzaam om voorzichtig te zijn met het aanbrengen van secondelijm en niet te knoeien. Mocht secondelijm op uw huid komen kan dit een vervelende reactie veroorzaken. Mocht er toch secondelijm op uw huis komen, loop dan snel naar de kraan en was uw huid grondig met veel zeep en warm water. Hoe eerder u dit doet, des te makkelijker de secondelijm loslaat van de huid. Mocht u er pas later achter komen en de secondelijm op uw huid hard is, kunt u het beste aceton of nagellakremover gebruiken om de secondelijm te verwijderen. Let er wel op dat u niet te veel aceton of nagellakremover gebruikt, dit kan een vervelende reactie veroorzaken en een klein beetje aceton of nagellakremover is meer dan genoeg. 

KitXpert: de beste secondelijm

Wilt u professioneel advies over welke lijmkit u het beste kunt gebruiken? Neem gerust contact met ons op! Onze klantenservice zit voor al uw vragen klaar. Wij kijken graag met u naar een gepaste oplossing. Ook voor overige vragen en/of verzoeken kunt u bij onze klantenservice terecht.

Secondelijm voor de scherpste prijs

Wij zijn officieel dealer van onze merken! Dit betekent dat het assortiment lijmkit voor aantrekkelijke aanbiedingen met staffelkortingen aangeboden kan worden. U heeft bij ons dus altijd een eerlijke en aantrekkelijke prijs voor goede producten bij KitXpert!

KitXpert heeft een hoogwaardige voorraad secondelijm waarvoor geldt: voor 23:59 besteld, morgen in huis! Daarnaast hanteren wij een gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €50 (excl.btw). Ook kunt u gratis uw bestelling afhalen op onze locatie. Afhalen of langskomen bij onze shop is mogelijk op maandag tot en met vrijdag, van 07:00 tot 17:00.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!