Menu
EUR

Bitumenkit voor het repareren, lijmen en afdichten van bitumen dakbedekkingsmaterialen

Bitumenkit wordt veel gebruikt als lijm- reparatie- en afdichtingskit bij dakbedekkingen, dakgoten en schoorstenen om bepaalde dakdelen van bitumen aan elkaar te plakken. Het voordeel van bitumenkit is dat je het ook goed op natte ondergronden kan gebruik

6 Producten
Toon:
Griffon HBS-200 Rubber TIX 310 Gram
Griffon
HBS-200 Rubber TIX 310 Gram
Griffon Rubber TIX in een koker is ene universeel, duurzaam, water- en luchtafdi...
6,69 5,53
 
Zwaluw Den Braven Shell Tixophalte Wet Seal & Fix 310ml
Zwaluw Den Braven
Shell Tixophalte Wet Seal & Fix 310ml
Zwaluw Shell Tixophalte Wet is een professionele bitumineuze afdichtingskit en l...
8,05 6,65
 
Zwaluw Den Braven Tixoplast 310ml
Zwaluw Den Braven
Tixoplast 310ml
Zwaluw Tixoplast is een 1-component afdichtingskit op basis van bitumen die uith...
3,87 3,20
 
TEC7 WP7-101 Universeel Dakdicht
TEC7
WP7-101 Universeel Dakdicht
Tec7 WP7-101 maakt daken eenvoudig wind- en waterdicht . De WP7-101 van Tec7 is ...
13,96 11,54
 
TEC7 WP7-301 Roofing Waterdicht 310ml
TEC7
WP7-301 Roofing Waterdicht 310ml
Tec7 WP7-301 Roofing Waterdicht 310ml is een herstellingspasta voor het reparere...
9,62 7,95
 
Illbruck OS111 BITUTIX Bitumen Lijmkit 310ml
Illbruck
OS111 BITUTIX Bitumen Lijmkit 310ml
Bitumen lijmkit, de ultieme vervanger van de Shell Tixophalt. Illbruck OS111 BIT...
5,51 4,55
 
Toon 1 - 6 van 6

Bitumenkit, reparatie kit voor dakdekkers

Bitumenkit is een product wat al jaren bestaat en door de goede werking daarom ook nog steeds gebruikt wordt en bekend staat als de ultieme probleemoplosser bij lekkages en reparaties in bitumen dakbedekkingen. Wat veel mensen als een groot voordeel van bitumenkit zien is dat het eenvoudig in gebruik is en zelfs op natte ondergronden werkt. Idealiter hoort een ondergrond waar jet bitumenkit op toepast wel droog te zijn daarentegen voor optimale prestaties. Bitumenkit wordt nog volop gebruikt bij bouw- en renovatieprojecten en door de doe-het-zelver!

Wat is bitumenkit?

Bitumenkit is een afdichtings- en lijmkit op bitumenbasis voor het uitvoeren van reparaties als lekkages in dakbedekking of bij dakgoten. Bitumenkit is gemaakt van duurzame plasto-elastische stoffen wat de kit goed klevende eigenschappen geeft en relatief goedkoop in productie waardoor je dus ook relatief goedkoop en eenvoudig een reparatie als lekkage aan je dak kunt oplossen. Bitumen kit kan je onder andere gebruiken voor:

  • Waterdicht maken van (bitumen) daken
  • Afdichten van voegen en naden bij daken en dakgoten.
  • Het verlijmen van dakbedekkingsmaterialen.
  • Reparaties uitvoeren bij dakbedekkingen, denk aan het afdichten van een lekkage in je dakbedekking, dakgoot of afvoerpijp.
  • Bescherming tegen corrosie, soms wordt het ook gebruikt als coating ter bescherming tegen roest.

Hoe snel droogt bitumenkit?

De uithardingstijd van bitumenkit kan verschillen, afhankelijk van de omstandigheden als temperatuur en vochtigheid. Doorgaans is de droogtijd van bitumenkit circa 2 tot 3 mm per 24 uur bij kamertemperatuur, maar bij koude omstandigheden en vochtige toepassingen duurt dit natuurlijk langer.

Hoe gebruik je een bitumenkit

Bitumenkit is een relatief eenvoudig product wat ook makkelijk in gebruik is, het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een kitpistool voor het verspuiten, reinigingsdoekjes voor het reinigen van materiaal of gemorste bitumen kit en een kokeropener om de kitkoker opeen veilige manier te openen. Nadat je de koker bitumenkit hebt, opengemaakt, draai je de kittuit erop en plaats je deze in het kitpistool. Vervolgens is het enkel een kwestie van het te verlijmen of af te dichten oppervlak te voorzien van bitumenkit en de klus is al snel geklaard! Bijvoorbeeld: Breng de kit aan op een nieuw stuk dakbedekking en druk deze vervolgens op de plek waar je het wil hebben, druk het vervolgens stevig aan en je bent klaar met jouw klus. 

Wat is de beste bitumenkit?

Wat de beste bitumenkit is hangt af van een aantal factoren, denk bijvoorbeeld aan prijs en kwaliteit. Wanneer je puur naar kwaliteit kijkt is de Tec7 WP7-301 Roofing Waterdicht. Dit product is namelijk gevuld met glasvezel waardoor het product extra sterk is, je kan het dus voor dezelfde toepassingen gebruiken, alleen is de eindsterkte hoger dan bij andere bitumenkitten. Kijk je naar de beste prijs, dan heb je het over de Zwaluw Den Braven Tixoplast. Dit product is een uitstekende bitumenkit waarbij de prijs ook nog eens uitstekend is!

Shell kit

Veel mensen denken aan bitumenkit direct aan Shell kit. De Shell Tixophalt was vroeger de onbetwiste nummer 1 wanneer het om bitumenkit gaat. Helaas is dit product niet meer leverbaar, maar daar hebben we wel een oplossing op! De Illbruck OS111 BituTix is de ultieme vervanger van de Shell kit, het kent dezelfde eigenschappen en zelfs de look and feel van de gehele kitkoker is hetzelfde. Dus wanneer je erg fan was van de Shell kit, wees dan niet getreurd en kies voor de Illbruck OS111 BituTix. 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »