Menu
EUR
Wanneer gebruik je sanitairkit en wanneer acrylkit?

Wanneer gebruik je sanitairkit en wanneer acrylkit?

Door: Diane, siliconen- en acrylaatKitXpert. Reacties: 1

In de brede zin is kit een prachtig product, maar ook enorm breed. Zo zitten er grote verschillen tussen deze soorten en is niet iedere kit geschikt voor iedere toepassing. Wij krijgen vaak de vraag wanneer iemand siliconenkit of acrylaatkit gebruikt. Daarom willen wij in deze blog een antwoord geven op de vraag: 'Wanneer gebruik je sanitairkit en wanneer gebruik je acrylkit?'. Op deze manier willen wij jou helpen de juiste kit voor jouw klus te vinden.

 

Kit is de verzamelnaam voor dikvloeibare materialen die gebruikt worden voor verlijming of als afdichting. Kit in de meest brede zin is een geweldig product, kan op vele manieren gebruikt worden en is in ontelbare kleuren, soorten en maten verkrijgbaar. Dat is natuurlijk fantastisch, maar tegelijkertijd ook ontzettend verwarrend. Want wanneer gebruik je welke kit? Om iets meer duidelijkheid te creëren in het eindeloze kit assortiment zullen wij in deze blog dieper ingaan op de vraag ‘Wanneer gebruik je nou siliconenkit of acrylaatkit?’  zodat jij straks precies weet welke kit jij kan gebruiken voor jouw klus!

 

Sanitairkit

Siliconenkit is een zeer elastisch materiaal. Het hecht zeer goed op vrijwel alle gladde oppervlakken. De elasticiteit voorkomt scheuren van de voegen door beweging van de ondergrond. Bovendien is het enorm water-, schimmel- en verouderingsbestendig. Daarom is siliconenkit zeer geschikt voor gebruik in de keuken en/of sanitaire ruimtes. Siliconenkit is niet overschilderbaar, maar verkleurd ook niet door licht en kent een (in de meeste gevallen) een goede UV-bestendigheid.

 

Zwaluw Den Braven Silicone-NO

De Zwaluw siliconenkit NO heeft zich door de jaren heen allang bewezen als een perfect verwerkbare siliconen- en sanitairkit. Deze duurzaam en neutrale siliconenkit is zeer geschikt voor gebruik in de douche, badkamer, toilet, keuken en alle sanitairvoegen en daarnaast ook nog bij beglazings- en gevelvoegen. Deze professionele  sanitair- en siliconenkit is ook prima te gebruiken door de wat minder ervaren kitter. Daarnaast is deze kit schimmelwerend én in meerdere kleuren verkrijgbaar. Deze sanitairkit en siliconenkit is toepasbaar op meerdere materialen en hardt zich onder invloed van luchtvochtigheid uit tot een duurzaam en blijvend elastisch rubber.  Deze kit is zeer goed bestand tegen UV, water en weersomstandigheden en meer dan goed te gebruiken daar waar een goede afdichting nodig is en niet overschilderd hoeft te worden. Door de neutrale instelling is deze kit zuurvrij en reukloos.

Eigenschappen

  • Neutrale uitharding, vrijwel reukloos
  • Perfecte hechting zonder primer op de meeste ondergronden
  • Zeer goed bestand tegen UV, water en weersomstandigheden
  • Niet corrosief t.o.v. metalen
  • Schimmelbestendig
  • Geschikt voor binnen- en buiten

 

Ottoseal S110

Deze schimmelwerende sanitairkit is van het Duitse Merk Otto Chemie en staat bekend om de premium kwaliteit. Naast perfect verwerkbaar, heeft deze siliconenkit ook een perfecte hechting op keramische ondergronden. Deze kit is neutraal ingesteld op basis van oxime en kent daardoor een lichte mintgeur. De Ottoseal S110 bevat geen azijnzuren. Ottoseal S110 heeft een uitgebreid kleurenpalet van meer dan 30 verschillende kleuren. Deze kit is mat ogend, wat natuurlijk erg mooi staat als afwerking. De Ottoseal S110 is een professionele siliconenkit en wordt het meest aangeraden voor sanitaire en schimmelwerende kitvoegen. Daarnaast staat de Ottoseal S110 bekend om de veelzijdige inzetbaarheid voor zowel binnen als buiten bij dubbelglas in houten ramen, profielglas, aansluitvoegen bij ramen en deuren, voegen aan gevels, beton, hout en metaal. De Ottoseal S110 wordt ook veel gebruikt bij dilatatievoegen in de sanitaire omgevingen.

Eigenschappen

  • Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingskit
  • Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid
  • Uitstekende vroege belastbaarheid
  • Uiterst wrijfvast en sliertvrij
  • Niet corrosief

 

Ottoseal S125

De Ottoseal S125 is een schimmelwerende siliconenkit van hoge standaard en ook in matte kleuren te verkrijgen (wat best uniek is). Daarnaast is deze siliconenkit sneller te verwerken. Omdat de Ottoseal S125 iets langzamer uithardt, kunnen er meer meters gemaakt worden voordat er afgemest moet worden! Het is een perfecte siliconenkit om te gebruiken voor de badkamer (perfect voor douche, bad en wastafel), toilet, behandeld hout, tegels, keramiek, dilatatievoegen, beton, geschilderde ondergronden, glas, koper, metaal, staal, stucwerk en kunststof (niet allemaal).  Daarnaast wordt deze kit veel gebruikt bij het afdichten van aansluitvoegen aan ramen en deuren en is goed toe te passen op materialen als hout, metaal, keramiek, glas en kunststof.

Eigenschappen

  • Goede hechting op keramische ondergronden zoals tegels en plavuizen
  • Schimmelwerend
  • Niet corrosief
  • Zeer goed weer-, verouderings- en UV-bestendig
  • Voor langdurige toepassingen binnen- en buiten

 

Er is ook speciale siliconenkit voor natuursteen! Dit een een sanitair-  of voegkit speciaal gemaakt voor alle tegelwerk rondom zwembaden, vloeren, keukenopstellingen e.d. waarbij natuursteen verwerkt is. Natuursteen siliconen kit is net zo flexibel als een standaard badkamerkit en in veel kleuren verkrijgbaar.

 

Ottoseal S70

De Ottoseal S70 is een professionele natuursteen siliconenkit en is verkrijgbaar in meer dan 40 kleuren. Deze afdichtingskit is zeer goed te gebruiken bij alle sanitaire toepassingen in combinatie met veel verschillende soorten natuursteen, bijvoorbeeld bij bij keramisch tegelwerk, in- en rondom zwembaden, natuursteenvloeren, marmer en alle andere soorten natuursteen, zoals graniet en zandsteen.

Eigenschappen

  • Voor binnen en buiten gebruik
  • Schimmelwerend
  • Niet corrosief
  • Zeer goed weer-, verouderings- en UV-bestendig
  • Veroorzaakt geen verontreiniging van de randzones bij natuursteen
  • Chloor- en zoutbestendig

Wil je alles weten over siliconenkit, waar je het voor kan gebruiken en een helder overzicht met al onze siliconekit producten? Neem dan een kijkje op onze siliconenkit pagina.

Acrylaatkit

Acrylaatkit droogt snel en is overschilderbaar. Deze kit is minder elastisch en waterwerend en is geschikt voor voegen en kieren die weinig werken zoals naden en kieren bij deurkozijnen, raamkozijnen, vensterbanken, lambrisering, trappen, plinten, wanden, gipsplaten, plafonds, golfplaten en doorvoerleidingen.

 

Zwaluw Den Braven Acryl-W

Zwaluw Den Braven Acryl-W is de meest verkochte acrylaatkit van Nederland en wordt door professionele schilders zeer goed beoordeeld in kwaliteit en prijs. Het is een absoluut hoogwaardige watergedragen acrylaatkit die zich perfect laat verwerken en overschilderen. Het is een hoogwaardige afdichtingskit op basis van acrylaatdispersie. Na het aanbrengen vormt het product een zacht plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. Zwaluw Den Braven Acryl-W is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten, vensterbanken, houten en metalen kozijnen, beton en metselwerk dus eigenlijk voor alle binnenshuis voorkomende voegen die even netjes gemaakt moeten worden om daarna geschilderd te kunnen worden.

Eigenschappen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Overschilderbaar
  • Makkelijk aan te brengen/te reinigen
  • Geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen
  • Duurzaam, permanent plasto-elastisch blijvend
  • Perfecte hechting op de meeste ondergronden
  • Binnen en buiten toepasbaar (mits de eerste 5 uur droog)

 

Ottoseal A210

Naast goed overschilderbaar is deze acrylaatkit ook prettig verwerkbaar en wordt daardoor veel gebruikt door onder andere professionele schilders. De Ottoseal A210 kent een bewegingsopname tot 15%.  De acrylaatkit is ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis  en zeker niet geschikt voor buitengebruik.

De Ottoseal A210 is een veelzijdige acrylaatkit en goed te gebruiken in de interieurbouw. Daarnaast wordt deze acrylaatkit veel gebruikt bij voegen tussen houten vensters, vensterbanken, voegen en aansluitingen op beton, poreus beton, metselwerk, gipskarton, hout, vezelcement, rolkasten en andere ruimtes binnen. Deze kit is niet geschikt als beglazingskit.

Eigenschappen

  • Geschikt voor kleine voegbewegingen
  • Geurarm
  • Prettig verwerkbaar
  • Overschilderbaar
  • Geen wisselwerking met bestaande en aangrenzende bekledingen

 

Ottoseal A205

De Ottoseal A205 is een afdichtingskit op basis van acrylaat met een bewegingsopname van 18%. De Ottoseal A205 is in eerst instantie voor binnen gebruik, maar kan bij temperaturen boven de +5 °C ook probleemloos buiten gebruikt worden. Geschikt voor dilatatie- en aansluitvoegen met slechts geringe belasting, zoals: houten (deur)kozijnen, metselwerk, pleister en beton. Voegen en verbindingen met beton, gasbeton, pleister, metselwerk, hout, gipskarton, vezelcement, rolluikkasten, vensterbanken en dergelijke.

Eigenschappen

  • 1-componentige afdichtingkit op basis van acrylaat
  • Ook geschikt voor grote voegbewegingen
  • Geurarm
  • Prettig verwerkbaar
  • Overschilderbaar

 

Zwaluw Den Bracen Acryl Anti-Crack

De Zwaluw Den Braven Anti-crack is een unieke acrylaatkit op waterbasis die scheuren en verkleuring in verf tegengaat. Zwaluw Den Braven Acryl Anti-Crack is speciaal ontwikkeld voor het afdichten van aansluitvoegen tussen trappen, wanden, plafonds, plinten, vensterbanken, houten en metalen kozijnen, beton en metselwerk en het vullen van scheuren, kieren, spijker- en schroefgaten in wanden en plafonds van hout, pleisterwerk, gips, steen en beton.

Zwaluw Den Braven Acryl Anti-Crack is een hoogwaardige acrylaatkit die in het bijzonder gebruikt kan worden wanneer je met hoogdekkende watergedragen verf wil schilderen.  Door de unieke samenstelling wordt scheurvorming van de aangebrachte verf en verkleuring van de verflaag tot een minimum beperkt. Het advies is om pas na volledige uitharding van de kit te overschilderen.

Eigenschappen

  • Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verven
  • Beperkt de kans op scheurvorming en verkleuring van de verflaag
  • Hecht perfect zonder primer op de meeste ondergronden
  • Binnen en buiten toepasbaar
  • Vrijwel reukloos
  • Gemakkelijk aan te brengen/te reinigen
  • Niet corrosief t.o.v. metalen

 

Soudal Acryrub CF2

Soudal Acryrub CF2 is een fijne 'Crackle Free' acrylaatkit / schilderskit die na 10 minuten al overschilderbaar is! De Acryrub CF2 is geschikt voor de afwerking van kieren en naden op poreuze ondergronden die achteraf overschilderd dienen te worden, zoals kieren tussen deuromlijstingen en pleisterwerk, aansluitvoegen aan vensterbanken, tussen plint en muur, afwerking van divers boord- en plafondlijsten en decoratieve elementen. De Soudal Acryrub CF2 is ook erg geschikt voor het opvullen en herstellen van scheuren en schroefgaten in de muren en plafonds.

 

Eigenschappen

  • Zeer goede verwerkbaarheid
  • Zeer vlot afwerkbaar
  • Slagregenvast na 15 minuten
  • Overschilderbaar na 10 minuten
  • Overschilderbaar met vele verftypes
  • Kleurvast en waterdicht na uitharding

Wil je alles te weten komen over acrylaatkit en welke acrylaatkitten er zijn? Ga dan naar onze acrylkit pagina waar je alles vindt over acrylaatkit.

We kunnen concluderen dat er geen antwoord is op de vraag ‘Wat is beter, siliconenkit of acrylaatkit?’ De ene kit is niet beter dan de andere, het is volledig afhankelijk van de soort klus die uitgevoerd moet worden. Wel hopen wij nu dat je zelf een goede inschatting kan maken voor wanneer jij siliconenkit of acrylaatkit moet gebruiken bij jouw klus.

 


Reacties (1)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta
€
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »