Menu
EUR
Krijg nu gratis toegang tot de verplichte purschuim cursus!

Krijg nu gratis toegang tot de verplichte purschuim cursus!

Door: Jas-pur Reacties: 2

PU-cursus vereist tegen augustus 2023

Vanaf augustus 2023 dienen professionele en industriële gebruikers van producten met een monomeer diisocyanaatconcentratie van > 0,1% in het bezit te zijn van een PU-cursus. In samenwerking met FEICA, de Europese brancheorganisatie voor kit- en kleefstoffen, en met ISOPA en ALIPA, de brancheorganisaties van de diisocyanaatproducenten, heeft Soudal trainingsmateriaal ontwikkeld voor haar klanten en professionele gebruikers van PU-lijm, kit of schuim. De cursus is een aanvulling op de bestaande gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en vervangt of wijzigt deze niet. Om gebruikers van deze producten op de hoogte te stellen, moet de cursusvereiste vanaf 24 februari 2022 ook op de verpakking worden vermeld. Bovendien wordt geadviseerd om deze informatie ook op retailproducten te vermelden, zodat professionele gebruikers bij de aankoop van deze producten op de hoogte zijn.

Gratis toegang tot de PU-cursus

Tijdens het online registratieproces kun je gratis toegang krijgen tot de PU-cursus die Soudal aanbiedt. Om gebruik te maken van deze aanbieding, dien je bij het registreren de voucher code FEICA_21_C22 in te voeren.

Elke 5 jaar herhalen

Om ervoor te zorgen dat verwerkers altijd op de hoogte zijn van het juiste gebruik van PU-kit, -schuim en -lijmen, moeten zij de PU-cursus elke vijf jaar opfrissen. Hierdoor worden zij continu bijgeschoold en beschermd tegen mogelijke risico's in hun dagelijkse werk. Werkgevers dienen hierbij rekening te houden met een belangrijke opmerking: zij hebben namelijk een bewijsplicht en moeten kunnen aantonen dat hun medewerkers deze online cursus met succes hebben afgerond en up-to-date houden.

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen met het selecteren van de juiste training en het doorlopen van het aanmeldproces, heeft Soudal een video gemaakt die je als handleiding kan dienen.


Reacties (2)

gravatar
Nico Boeakker
Geplaatst op 2023-11-02 18:01:18
FEICA -21 -C22
gravatar
Erikas
Geplaatst op 2023-10-31 10:00:06
Egzaminus PUR
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!