Menu
EUR

Alle zinkspray ter bescherming of als eerste laag op een ondergrond

zinkspray is een soort coating die je aanbrengt door middel van een spuitbus. Zinkspray dient ter bescherming van een (metalen) ondergrond of als primer en gaat corrosie en roest tegen.

5 Producten
Toon:
Zwaluw Den Braven Zink Spray Mat  400ml
Zwaluw Den Braven
Zink Spray Mat 400ml
Zwaluw Zink Spray Mat, is een duurzaam, sneldrogend beschermingsmiddel tegen cor...
5,57 4,60
 
Soudal Zinc Spray 400ml
Soudal
Zinc Spray 400ml
De SOUDAL Zinc Spray is een kwalitatief hoogwaardige spray met verspuitbare zink...
15,71 12,98
 
Zwaluw Den Braven Zink-Alu Spray 400ml
Zwaluw Den Braven
Zink-Alu Spray 400ml
Voor het koudverzinken, bijwerken en repareren van beschadigde delen aan oud en ...
5,64 4,66
 
Griffon Galvatec Zinc Spray 400ml
Griffon
Galvatec Zinc Spray 400ml
De Galvatec Zinc Spray is een snel drogende, roest- en corrosiewerende spray die...
11,48 9,49
 
Soudal ALU-Zinc Spray 400ml
Soudal
ALU-Zinc Spray 400ml
De Soudal ALU-Zinc Spray is een kwalitatief hoogwaardige spray met verspuitbare ...
15,71 12,98
 
Toon 1 - 5 van 5
Alle zinkspray ter bescherming of als eerste laag op een ondergrond

Zinkspray uit voorraad geleverd | KitXpert

zinkspray wordt veelal gebruikt als reparatie en beschermingsmiddel in verschillende industrieën als de bouw, automotive, scheepsbouw en metaalindustrie. Bij het gebruik van zinkspray spray je als het ware een klein laagje zink op een ondergrond wat kan dienen als beschermingslaag, maar ook als primer.

Wat is zinkspray?

Zinkspray is als het ware een soort zinkverf of coating in spuitbus vorm die een hoog gehalte aan zinkdeeltjes bevat. Met het aanbrengen van een laag zink spray wordt er bescherming geboden aan de laag onder de spray om corrosie en roestvorming te voorkomen. De zinkdeeltjes in de zink spray vormen samen een soort scherm en beschermen het onderliggende metaal. In de meeste gevallen komt zinkspray in een aerosol spuitbus van 400ml of 500ml en heeft een zilverachtige of grijze kleur. Een voorbeeld van een goede zinkspray is de Soudal Zinc Spray (bevat 98% zink) die een gegalvaniseerde werking heeft en verzinkt en onbehandeld staal en ijzer beschermd tegen erosie.

Waar gebruik je zinkspray voor?

Zinkspray is een spuitbare zinkcoating voor het beschermen tegen corrosie en roest en als reparatiemiddel om gegalvaniseerde oppervlakken te herstellen die zijn gelast, bekrast of afgebrokkeld. Zinkspray is een duurzaam product en bied langdurig een goede bescherming tegen roest en corrosie. Door het aanbrengen van een dunne laag zink spray wordt dan ook wel galvaniseren genoemd. Dit is goed terug te zien en te weerleggen aan de zink spray van Griffon, welke Griffon Galvatec Zink Spray wordt genoemd. Een voordeel van zink spray is dan ook dat het op lastig te bereiken plekken door middel van het spuiten goed aangebracht kan worden en een goede langdurige en duurzame bescherming biedt. 

Is zink spray een goede primer?

Zinkspray wordt vaak gebruikt als primer voor op metalen oppervlakken vanwege de uitstekende hechtingseigenschappen en bescherming tegen roest en corrosie. De werking van zink spray is dat het als beschermende laag biedt en kan goed als eerste laag gebruikt worden. Zink spray is een goede primer voor het verder behandelen van metalen oppervlakken met coatings en verf. Verf hecht goed op zinkspray wat zinkspray een goede primer maakt, tevens gaat de verflaag door de goede hechting langer mee waardoor de duurzaamheid en levensduur van de verflaag of coating verbeterd worden.

Kan zinkspray op aluminium?

Aluminium heeft van zichzelf al een zekere mate van corrosiebestendigheid, maar zinkspray kan ook gebruikt worden als extra laag bescherming voor aluminium oppervlakken tegen corrosie. De Den Braven Zink Alu Spray en Soudal Alu-Zinc Spray zijn beide zinksprays met een zink- en aluminium compound waardoor ze een aluminium achtige kleur hebben en laten beide het materiaal er door de kleurechtheid uitzien als vers verzinkte materialen.

Is zinkspray overschilderbaar?

Zinkspray is overschilderbaar, sterker nog, zinkspray wordt veel gebruikt als eerste primerlaag om de hechting van verf op de ondergrond te verbeteren. Dus naast overschilderbaar is zinkspray ook een hechtingsvebeteraar voor verf en coatings op metalen oppervlakken. Let er wel op dat het belangrijk is de zinkspray goed te laten drogen voor je gaat overschilderen. 

Is zinkspray hittebestendig?

Zinkspray is niet direct ontwikkeld om hittebestendig te zijn, maar toch zijn er zinksprays die tegen extreme temperaturen kunnen. De meeste zink sprays zijn hittebestendig tot ongeveer 300 graden Celsius. Den Braven Zink Spray is beter bestand tegen hoge temperaturen en heeft een hittebestendigheid van wel 500 graden Celsius. 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Recent toegevoegd
Totaal excl. btw
0,00
Bestel nog voor 50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!