Glaszuigers
Glasdrager kopen? Professionele glaszuigers morgen in huis!
Hoe je glas moet verplaatsen? Dat doe je met een glasdrager! Grotere formaten glasplaten zijn vaak lastig vast te pakken en zwaar om te verplaatsen. Wanneer je hier een glasdrager voor gebruikt zal je zien dat het verplaatsen van glas ineens een stuk eenvoudiger, lichter en dus comfortabeler gaat. Een glasdrager is een grote rubberen zuignap met handvat die zich vacuüm zuigt aan de glasplaat waardoor je eenvoudig op een prettige manier grote en zware formaten glas kunt verplaatsen. Een glasdrager (ook wel glaszuiger genoemd) maakt het verplaatsen van glas met de hand dus overbodig. Een glasdrager is een stuk glasgereedschap die in de beglazingssector en door de meeste klussers als een onmisbaar gereedschap wordt gezien. Dat begrijpen wij enorm goed, want een glasdrager of glaszuiger is het perfecte voorbeeld van: Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Hoe werkt een glasdrager?
Een glasdrager is altijd voorzien van minimaal 1 zuignap, deze zuignap is voorzien van een stevig handvat en een drukpomp of hendel welke bij gebruik een vacuüm creëert waardoor de glasdrager stevig vast komt te zitten op de ondergrond. De eerste stap is dus het plaatsen van de glasdrager op de glasplaat, de zuignap van de glasdrager zorgt er dan voor dat de lucht in de nap wordt afgesloten van de buitenlucht. De tweede stap is ervoor zorgen dat de glasdrager stevig vast komt te zitten op de glasplaat, meestal werkt dit door bijvoorbeeld de lucht eruit te pompen bij een pompzuiger of een hendel over te halen die er voor zorgt dat de glasdrager een vacuüm creëert en stevig vastzit aan de glasplaat. Wij adviseren wel altijd om minimaal met zijn tweeën een glasplaat te verplaatsen, dit verkleind namelijk de kans op ongelukken en daarbij werkt het veel lichter! Daarnaast mag glas tot 50kg volgens de Arbo handmatig worden getild, wat dan pas geldt bij twee personen vanaf 25kg. Dus vanaf twee glasdragers.
Waar plaats je een glasdrager?
Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld, het is daarnaast ook belangrijk om een glasdrager niet alleen op de juiste manier te dragen, maar ook om de glasdrager op de juiste plek te plaatsen. Zo creëer je voor jezelf een maximaal draagcomfort en beperk je de fysieke belasting. Het is belangrijk een glasdrager niet bij de randen van het glas te plaatsen, maar juist wat meer in het midden. Zo verdeel je het evenwicht, voorkom je snijgevaar en is het eenvoudiger om de glasplaat tussen heup- en schouderhoogte te verplaatsen wat ook weer effect heeft op fysieke belasting en kansen op ongelukken verkleind.
Welke glasdrager heb ik nodig?
Welke glasdrager of glaszuiger iemand nodig heeft hangt eigenlijk af van twee factoren: het gewicht van de glasplaat en het gewicht dat de glasdrager moet kunnen dragen. Zo zijn er namelijk glasdragers met 1 zuignap, maar ook glaszuigers met 2 of 3 zuignappen. Heb je bijvoorbeeld een glasplaat die niet zoveel weegt en niet zo groot is, dan kan je hier makkelijk een glasdrager met 1 zuignap voor gebruiken als de Wood's Powergrip Lexan voor gebruiken, of een Bohle Veribor 2-naps glasdrager. Het grote verschil tussen beide glasdragers is dat de Wood's Powergrip Lexan N4000 is voorzien van 1 grote zuignap met een draagvermogen tot 57 kilo en de Bohle Veribor twee kleinere zuignappen heeft met een draagvermogen tot 50 kilo. Het voordeel van de Bohle Veribor 2-naps glasdrager is dat je met 2 zuignappen het gewicht verdeeld over beide zuignappen waardoor het makkelijker en lichter tillen is. Bij de Wood's Powergrip Lexan N4000 kan je daarentegen door de vacuümpomp die voorzien is van een rode ring goed zien wat het vacuüm verlies is.
Ga je zwaardere en grotere glasplaten tillen, dan is het aan te raden een glasdrager of glaszuiger met een hoger draagvermogen en/of een 3-naps glasdrager te kiezen. Zo garandeer je gelijk dat de glasdrager het gewicht aankan en dat je een betere verdeling van het gewicht krijgt wat weer zorgt voor een beter draagcomfort. Een goed voorbeeld hiervan is de Veribor Blueline pompzuiger met een draagvermogen tot 120kg (!) of de Bohle Veribor 3-naps glasdrager met een draagvermogen tot 100kg.
Glasdrager met vacuümpomp
Glasdragers zijn altijd voorzien van een zuignap, maar niet alle glaszuigers zijn voorzien van een vacuümpomp. Het voordeel van een glasdrager met vacuümpomp is dat je zelf het vacuüm kan afstellen en bij eventueel vacuüm verlies je het vaak eenvoudig kan zien aan een indicator op de pomp en vervolgens met een druk op de knop het vacuüm weer kan verhogen. Een glasdrager met vacuümpomp wordt ook wel een pompzuiger genoemd, deze pompzuigers hebben vaak de eigenschap een boven gemiddeld draagvermogen te hebben en een grotere zuignap dan andere glasdragers. De Wood's Powergrip Lexan N4000 is een pompzuiger met een draagvermogen tot 57kg en komt in een gele beschermkoffer dit is een robuuste pompzuiger met vacuümpomp die door veel glaszetters enorm wordt gewaardeerd door de hoogwaardige kwaliteit. Een glasdrager die van wat steviger metaal is kan je vinden in de Wood's Powergrip N4950 pompzuiger, deze glasdrager heeft hetzelfde draagvermogen als de N4000 maar is net wat steviger. Zoek je een pompzuiger met een vacuümpomp die nog meer draagkracht aan kan? Ga dan voor de Veribor Blueline Pompzuiger. Deze glasdrager is enorm krachtig en kan glasplaten tillen met een draagvermogen tot 120kg.
KitXpert: Professionele glasdragers voor een scherpe prijs
Bij KitXpert hebben wij een breed assortiment glasdragers die wij voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. Ben je dus op zoek naar de goedkoopste glasdragers? Kijk dan bij ons aanbod aan professionele glasdragers. Naast een scherpe prijs bieden wij ook een hoog serviceniveau aan waarbij geldt: voor 23:59 besteld, is morgen in huis! Vanaf 50,- excl.btw bieden wij daarnaast ook nog eens gratis verzending aan. Liever afhalen? Dat kan natuurlijk ook in onze showroom met afhaalbalie van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 17:00. Bent u dus opzoek naar professionele glasdragers of glaszuigers? Dan bent u bij KitXpert op het juiste adres.